پیشرفت تکنولوژی ها ، طراحی های ذاتاً ایمن و به کارگرفتن درس آموزی های حوادث در حوزه PSM باعث کاهش حوادث فرایندی در دنیا در سالهای اخیر شده است. با این وجود متاسفانه هنوز حوادث فرایندی پیش بینی نشدۀ فاجعه آمیزی اتفاق می افتند که شدت و پیامد بسیار بالایی دارند. لذا لازم است تا تمام تلاش خود را جهت اطمینان از ایمن و قابل اعتماد بودن فرایندهای عملیاتی، به افزایش قابلیت کشف ریسک ها، راهبری مداوم فرایندهای اجرایی و آموزش پایدار معطوف داریم.
جهت ارتقا و بهبود سطح ایمنی در شرکتهای بهره برداری و مناطق عملیاتی نفت و گاز ، اطمینان از محل های کار ایمن و سالم، تمرکز بیشتر بر الزامات ایمنی فرایند و تقویت نگاه پیشگیرانه، مدیریت HSE شرکت ملی نفت ایران، استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرایندProcess Safety Management (PSM) را در برنامه کاری خود قرارداده است. مدیریت ایمنی فرایند PSM با اجرای سیستم مدیریتی یکپارچه و فراگیر به طور پیوسته و سیستماتیک به تعریف، کاهش و مدیریت ایمنی خطرات فرایندی و ایمن سازی تاسیسات می پردازد. با بررسی عناصر سیستم مدیریت ایمنی فرایند و انطباق آن با عناصر سیستم مدیریت HSE مشخص گردیده که این سیستم بیش از 65% آن را پوشش می دهد.
لذا جهت عملیاتی تر شدن GAP Assessment HSE-MS ، این مدیریت قصد دارد که PSM را مبنای کار قرار دهد.
در این راستا مطالعه و بررسی مدلها و الگوهای اجرایی مختلفی که از طریق مراجع صاحب نظر بین المللی نظیر OSHA ؛CCPS و EI در خصوص PSM توسعه یافته است ؛ انتخاب مناسب ترین روش متناسب با نوع فعالیتهای جاری در سطح شرکت ملی نفت ؛ بررسی وضعیت شرکتهای تابعه نفت بر اساس الزامات حداقلی هر عنصر؛ تهیه پروتکل، آیین نامه ها و دستورالعملهای اجرایی مربوط به پیاده سازی عناصر PSM و برنامه ریزی دوره های آموزشی توجیهی بر اساس نیازمندیها و اولویتهای هر شرکت از مهم ترین اقدامات در مسیر استقرار سیستم مدیریت ایمنی فرایند می باشد.
پروژه آسیب شناسسی سیستم مدیریت HSE منطبق بر الزامات PSMدر دستور کاری این مدیریت قرار گرفته است و در حال حاضر در مرحله انتخاب مشاور می باشد.